Executive programma Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen
Hoe kunnen we grote maatschappelijke thema’s rondom MO, BW en ggz zoals regionalisering, eenzaamheid en ambtelijk verkokering, beter begrijpen en verklaren? Welke visie ligt ten grondslag aan een nieuw beleidsdoel en wat is precies het doel? We willen beter begrijpen hoe het bestaande aanbod tot stand komt en hoe cliëntervaringen beïnvloed worden.
In dit Executive programma zullen verschillende onderwerpen zoals regiobinding, vereenzaming/ ontregeling, integraal werken en de ambitie tot afbouw van bedden theoretisch geduid worden. Ook wordt een duidelijke verbinding gelegd tussen de thema’s en mogelijke concrete beleidsregels en interventies voor gemeenten. Er worden voorbeelden gegeven maar ook de eigen praktijkervaringen van de kandidaten worden interactief behandeld.
Ook wordt er, wanneer mogelijk, gezamenlijk een studiereis naar Finland gemaakt. Daar wordt de opgedane kennis getoetst aan de praktijk, waar ‘Housing First’ voor een gestage afname heeft gezorgd van het aantal dakloze personen. Na afloop van het programma bent u goed op de hoogte van de inhoudelijke ontwikkelingen, is uw rol als gesprekspartner versterkt en bent u beter in staat om een stevige onderhandelingspositie van uw organisatie aan te nemen.
In 2017 heeft het eerste Executive programma MO/BW plaatsgevonden, en in 2021 vindt alweer de 6e editie van het programma plaats.
Wil je meer informatie over het Executive programma MO/BW of wil je je aanmelden?
Wat vonden de kandidaten van de vorige programma’s?
Aimée Tops, Havensteder:
“Nienke en Michiel nemen je met hart en ziel mee in de wereld van de Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen en laten zien hoe denken vanuit de cliënt, een (t)huis, goede begeleiding en optimale samenwerking een wereld van verschil kunnen maken.”
Een anonieme kandidaat:
“Ik heb het enorm gewaardeerd, uitstekende combinatie tussen theorie en praktijk”
Een andere anonieme kandidaat:
“Informatief programma, met duidelijke meerwaarde door het bezoek aan Helsinki.”