EPD en ECD

Een rendabele zorgaanbieder, zoals een (academisch) ziekenhuis of GGZ instelling, kan niet meer zonder een goed functionerend epd of ecd (elektronisch patiënten- of cliëntendossier). Hierin staan alle diagnoses en behandelingen geregistreerd met een bijbehorende code, gekoppeld aan een financiële code. Na elke behandeling wordt zo automatisch een declaratie verstuurd zodat de kosten worden betaald. Een fijne ontwikkeling, die zorgt voor minder administratieve lasten en fouten, mits het epd of ecd op de juiste manier wordt ingericht. Onze professionals helpen u graag met het selecteren, (her-)inrichten, testen en implementeren van een epd of ecd.

Gestandaardiseerde landelijke code voor 24000 behandelingen in Nederland

Nog niet zo heel lang geleden hanteerden ziekenhuizen allemaal hun eigen codes voor behandelingen. Dit zorgde voor veel verwarring en fouten als een patiënt van het ene ziekenhuis naar het andere werd overgebracht. Samen met 32 verenigingen van specialisten en 9 doctoren hebben wij in Nederland gezorgd dat 24000 behandelingen in Nederland nu een gestandaardiseerde universele code hebben. Deze zogenoemde verrichtingen- thesaurus wordt momenteel al in 80% van alle ziekenhuizen gebruikt. De lijst kan door alle ziekenhuizen in hun epd worden ingelezen voor het registreren en declareren van hun verrichtingen. Zo ziet een ziekenhuis in één oogopslag welke behandeling of welk onderzoek een patiënt al heeft gehad in een ander ziekenhuis.

Epd of ecd afhankelijk van de zorginstelling en het type zorg

Welk epd of ecd het beste bij uw organisatie past, is afhankelijk van de zorg die u aanbiedt, en de specifieke kenmerken van uw zorg en zorgpaden. Dit bepalen we van te voren met de behandelaars. Worden alle behandelingen bijvoorbeeld ad-hoc ingepland zoals op een spoedeisende hulp? Of kan dit standaard vooruit zoals bij een behandelingstraject voor dyslexie? Moet er nog andere apparatuur aan het epd worden gekoppeld? Denk aan een hartslagmeter of bloeddrukmeter. Door onze kennis over hoe zorgaanbieders werken, begrijpen wij heel goed waarom zij bepaalde eisen aan dit soort systemen stellen. Ook weten we welke ICT aanbieders er zijn en wat ze kunnen leveren.

Daarom kunnen wij u helpen

-Wij hebben inzicht in hoe zorgorganisaties werken en welke eisen ze stellen aan een epd of ecd
-We kennen de ICT- leveranciers en zijn op de hoogte welke systemen ze leveren
-We hebben een unieke combinatie van ICT-achtergrond en specialisatie binnen de zorgsector in huis
-We spreken de taal van de behandelaars
-We staan mede aan de wieg van de gestandaardiseerde verrichtingen-thesaurus
-We kunnen het gehele traject voor u begeleiden, van selectie t/m de implementatie
-We weten hoe we uw epd of ecd moeten inrichten voor een vlekkeloze administratie
-We hebben ervaring binnen zorgorganisaties, van kleine GGZ instellingen tot aan grote (academische) ziekenhuizen en ook binnen gemeenten
-We vergelijken verschillende systemen, en houden hierbij ook rekening met kosten en contractvorm

Meer weten over de mogelijkheden?

Wilt u ook meer weten over een epd of ecd? Of bent u benieuwd naar het op de juiste manier inrichten van uw epd of ecd? Neem dan nu contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.

primewire s