Patiënten register en kwaliteitsregisters

Patiënten- en kwaliteitsregisters bevatten een schat aan informatie voor de medische wetenschap. Op deze manier worden gegevens over bepaalde ziektes en aandoeningen centraal geregistreerd. Niet op naam, maar anoniem. Deze informatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor onderzoek. Niet alleen de diagnose en behandelplannen worden in dit register benoemd, maar ook eventuele bijwerkingen van medicatie of andere klachten zelfs lang na de behandeling waar een patiënt mee te maken krijgt bij een ziekte of aandoening. Wilt u ook zo’n patiënten- of kwaliteitsregister opzetten? Wij helpen u graag.  

Een goed voorbeeld van een kwaliteitsregister is die van Integraal kanker registratie Nederland. Hier wordt landelijk allerlei informatie verzameld en geregistreerd van alle denkbare soorten kanker. Eerder werd dit alleen hier en daar handmatig gedaan, was het niet toegankelijk voor iedereen. Daar komt nu verandering in. Op dit moment vindt er een enorme ontwikkeling plaats op dit gebied. Er komen steeds meer kwalitatief goede toegankelijke patiënten- en kwaliteitsregisters bij. Als je dat op de juiste manier doet, kun je daadwerkelijk slimmer, sneller, makkelijker werken.
 

Meer weten over de mogelijkheden rond patiënten- of kwaliteitsregisters?

Wilt u meer weten over een patiënten of kwaliteitsregister? Wij helpen u graag bij het opzetten van een kwalitatief patiënten- of kwaliteitsregister. Neem nu contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

primewire s