Over ons

Wij zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen een plek is in onze maatschappij. En dat iedereen hierin naar vermogen mee moet kunnen doen. Niemand ontkomt er namelijk aan dat je af en toe in je leven wat ondersteuning nodig hebt in de vorm van zorg. Bijvoorbeeld bij het breken van een been, een ongeluk, of het krijgen van een kind. De zorg moet dan prettig zijn voor de patiënt, voor de hulpverlener, maar ook zinvol voor de maatschappij. Ondanks dat wij in Nederland één van de beste zorgstelsels van de wereld hebben, vinden wij dat het nog veel beter kan. Daar dragen wij graag aan bij. Wij geloven dat een zorginstantie goede zorg kan leveren, en tegelijk rendabel kan zijn. Omdat de marges binnen de zorg flinterdun zijn, moeten de zorgorganisaties zelf en de gehele zorgsector wel goed georganiseerd zijn en allemaal goed op elkaar aansluiten. Hierbij zijn de interne processen binnen zorgorganisaties en gemeenten en ook de samenwerking tussen de verschillende ketenpartners essentieel.

“Goede zorg voor patiënt, zorgorganisatie en maatschappij, daar maken wij ons elke dag hard voor!” 

Als één van de weinige grote procesmanagement partijen hebben wij ons vanaf onze oprichting in 1999 volledig gespecialiseerd in de zorgsector. Daarom hebben we daar inmiddels veel kennis van en er een groot netwerk opgebouwd. Wij willen onze klanten, zorgorganisaties en gemeenten, helpen om goede zorg te leveren voor hun patiënten of cliënten, en zelf ook rendabel te blijven. Daar zijn vaak ‘interne’ veranderingen voor nodig. Wij komen niet even bij uw organisatie invliegen om vervolgens weer weg te gaan. We willen oprecht voor langere tijd bij al onze klanten betrokken zijn om verbeteringen door te voeren. Hierin nemen we de hele organisatie mee, van de werkvloer tot aan de directie of Raad van Bestuur. We organiseren hiervoor interactieve workshops en trainen mensen on the job. Ondanks dat wij een externe partij zijn, zijn we niet van buiten. We weten verbinding te maken, zowel binnen organisaties zelf als tussen verschillende ketenpartners. Omdat we zelf ook onderdeel zijn van de sector en het werkveld. Wij hebben hart voor de zorg, met oog voor resultaat!

“De zorgsector zit echt in ons bloed”

Wij zijn een gedreven team professionals met een oprechte passie voor de zorg. De zorgsector zit echt in ons bloed. In onze vrije tijd besteden we daarom allemaal op onze eigen manier tijd aan de zorg als bijvoorbeeld vrijwilliger. Als organisatie faciliteren we dit graag voor onze mensen in de vorm van betaalde uren. Wij willen ons graag ontwikkelen, persoonlijk en als team. Daarom blijven we steeds bezig met het opdoen van nieuwe kennis. Dit vertalen we door naar onze eigen organisatie maar, ook naar onze klanten. Hierdoor blijven we leren en onszelf verbeteren.

“Wij maken ons hard voor zinvolle, betaalbare zorg voor patiënt, zorgverlener en maatschappij.”

Ons Team

Pleun Rijkers, directeur CQ procesmanagement

Pleun Rijkers

Continu probeer ik het wederzijds begrip tussen zorgprofessionals en ICT’ers te vergroten. Mijn brede achtergrond in (zorg)ICT en kennis van DBC (DOT en GGZ) helpt daarbij. 

Als algemeen directeur van CQ ook verantwoordelijk voor onze eigen processen natuurlijk.

Elsbeth Vermeer

Elsbeth Vermeer

Met mijn data-analyses hoop ik zorgverleners te helpen de zorg effectiever te maken. Dit zo snel mogelijk en gestructureerd doen is een uitdaging die ik aanga met programmeren.
 

 

Britt Huijpen, senior consultant

Britt Huijpen

Als adviseur werk ik enthousiast aan projecten waar de mens centraal staat. De grootste bijdrage aan de samenleving kunnen wij bieden door over de schotten van organisaties heen te kijken, samen te werken en expertise te delen. Als vrijwilliger ben ik actief met mensen met een verstandelijke beperking. In mijn vrije tijd kook ik graag en doe ik aan yoga.

Michiel van Hees, directeur CQ

Michiel van Hees

Ingenieur, vader van 3 lieve kindjes, trouwambtenaar en improvisatie theaterspeler in mijn vrije tijd.
In 1999 heb ik CQ procesmanagement opgericht. Er zit enorm veel potentieel in de mensen die in de zorg werken, wij mogen meehelpen om dat te ontsluiten en als je de inhoud voorop stelt leidt dat tot mooie resultaten..

Kelly Huijbers

Bij CQ Procesmanagement ben ik de duizendpoot die ieders agenda afspraken beheert, ik ben een aanspreekpunt op kantoor en ondersteun waar nodig. Het leukst vind ik om alles zo optimaal mogelijk te organiseren en daarom vind ik het ook fijn dat ik dit team zo effectief mogelijk kan laten functioneren zodat zij zich bezig kunnen houden met het optimaliseren van de zorg.

Marit Timmers

De zorg wordt steeds specialistischer en er wordt tevens gestuurd op effectieve, betaalbare zorg. Dit leidt ertoe dat steeds meer verschillende partijen in de zorg met elkaar moeten gaan samenwerken.  Het drijft mij om alle verschillende belangen en partijen bij elkaar te brengen, betrokken te houden en goede afspraken te maken over regievoering en uitwisseling van informatie. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met zingen, lezen, wandelen en skiën.

Malou Mac Gillavry

Als cultuursocioloog interesseer ik mij voor de maatschappij, maar als mens vind ik het nog belangrijker er een positieve bijdrage aan te leveren. Dit doe ik zelfstandig in mijn werk als yogadocent maar ook in mijn rol als adviseur bij CQ Procesmanagement. In deze rol houd ik me onder andere bezig met processen rondom het organiseren van de toegang tot zorg, en dan in het bijzonder voor doelgroepen die sociaal kwetsbaar zijn zoals dak- en thuislozen, ongedocumenteerden en mensen met psychosociale problematiek.

Meynouw Wentink

Met een achtergrond in farmaceutisch onderzoek houd ik me vooral bezig met de uitkomsten en effecten van zorg en wat deze voor de cliënt of patiënt betekenen. Helemaal blij word ik als deze informatie wordt gebruikt om de patiënt inzicht te geven in zijn eigen behandelproces, zodat hij, samen met zijn behandelend arts, de voor hem juiste keuzes kan maken. Daarnaast kijk ik graag naar de organisatieprocessen om deze te verbeteren zodat ze ondersteunend zijn aan de zorg die een organisatie levert. In mijn vrije tijd speel ik graag piano of ga ik op ‘fotosafari’ in de stad of het bos met mijn kinderen.

Martijn de Wolf

Martijn de Wolf

Vanuit mijn ervaring als projectmanager en adviseur wil ik graag bijdragen aan zinvolle zorg in Nederland. Ik doe dit door mensen met elkaar te verbinden en gezamenlijk te streven naar betere zorg voor de cliënt.

Ik hecht waarde aan denken in mogelijkheden en zoek dat ook in de mensen om me heen.

Met mijn bedrijfskundige achtergrond zie ik de komende jaren als een mooie kans om mij verder te ontwikkelen tot een veelzijdig projectmanager in de zorg met een strategische blik.

 

Anouck Splinter

Met mijn achtergrond in het onderzoek vind ik het leuk om kritisch te kijken naar zorginhoudelijke vraagstukken en processen. Vervolgens probeer ik deze vraagstukken en processen zo te optimaliseren dat iedereen in onze maatschappij de best mogelijke zorg ontvangt die past bij zijn of haar persoonlijke situatie. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en pilates en organiseer ik graag etentjes voor vrienden en familie.

Leontien van der Stok

Op mijn 17e stond ik voor het eerst aan het bed als verpleegkundige in opleiding. Vervolgens heb ik jaren als verpleegkundige gewerkt in voornamelijk de ziekenhuiszorg. Ik heb ervaren hoe belangrijk kwalitatief goede zorg is, maar minstens zo belangrijk zijn goede voorwaarden om te kunnen zorgen. Graag werk en denk ik mee met organisaties om te komen tot  praktijkoplossingen.

Florien Grunwald

Met twee ouders die in de zorg werken en een (uit de hand gelopen) studentenbijbaan in de thuiszorg is mijn affiniteit met de zorg door de jaren heen sterk gegroeid. Tijdens mijn studies heb ik deze praktijkervaring aangevuld met theoretische kennis. Die combinatie maakt dat ik als gezondheidssocioloog met mijn holistische benaderingswijze van toegevoegde waarde ben als het gaat om zorggerelateerde vraagstukken. Samen met dit warme en gedreven team ‘zorg’ ik er op mijn beurt voor dat anderen weer optimaal kunnen ‘zorgen voor’.

Suzanne Abdelaziz

Volgt.

Samantha Spiering

Volgt.

Werken bij

Ben jij geinteresseerd om ons team aan te komen vullen? Kijk dan op de pagina 'Werken bij'.

Onze Kernwaarden

Ontwikkeling en groei

Wij willen ons graag verder ontwikkelen, persoonlijk en als team. Dat betekent dat wij continu nieuwe kennis opdoen en vertalen naar onze klanten, maar ook dat wij onze projecten en de samenwerking evalueren. Dit doen wij zowel intern als met de opdrachtgever. De resultaten van deze evaluaties gebruiken wij vervolgens om verder te groeien en onze werkzaamheden nog beter aan te laten sluiten bij wat onze opdrachtgevers nodig hebben.

Oprechtheid en betrokkenheid

Wij hebben geen alternatieve agenda. Ons doel is om de zorgprofessional in staat te stellen nog beter en prettiger zijn cliënt / patiënt te kunnen helpen.

Lange termijn bijdrage

Wij willen een duurzame verandering teweeg brengen; zowel in de projecten die wij doen als bij onze medewerkers. Wij kijken naar de impact van onze projecten op de cliënt/patiënt, zorgprofessional en maatschappij. Hier moet een toegevoegde waarde zijn