Pleun Rijkers

‘Voor dokters ben ik een ICT’er en voor ICT’ers ben ik een dokter’

Als je de ICT goed neerzet, kun je meer waarde toevoegen aan de zorg. Dat is nog lang niet overal gebeurd. Wat me opvalt is dat er in heel veel instellingen een enorme kloof is tussen de behandelaren en de ICT-afdeling, die soms meer tegen dan met elkaar werken. ICT wordt dan ook eerder als kostenpost gezien als iets waarmee je de zorg kunt verbeteren. Met mijn kennis van (zorg)ICT én zorgprocessen probeer ik de verbindende factor te zijn.

‘Laat de behandelaar zoveel mogelijk met zijn cliënt bezig zijn’

Mijn missie bij CQ is dan ook om zorgprofessionals blij maken met ICT in plaats van ze dat ze erop afknappen. Je hoeft niet meer met 4 of 5 verschillende systemen bezig te zijn om iets voor een client te regelen. Dat kan ook gewoon met één druk op de knop in een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Behandelaren moeten in mijn ogen zoveel mogelijk met hun cliënt bezig zijn, en alleen invoeren wat ze voor hun werk nodig hebben. Dat kan door systemen op een slimme en relevante manier in te richten.

Brugfunctie

Mijn expertise zit in de brugfunctie, dus voor een dokter ben ik ICT-er waar je mee kan praten en voor de ICT-er ben ik een arts die uit kan leggen wat die bedoelt. Ik vind het een uitdaging om het EPD van een in een GGZ-instelling of ziekenhuis te verbeteren of uit te breiden. Of om een cliëntenportaal zo in te richten met zaken als beeldbellen of slimme data science toepassingen, waardoor je op basis van bestaande informatie tot nieuwe inzichten komt. Daarin komen mijn passie voor zorg en ICT samen.

Expertises

  • EPD en ECD
  • 20 jaar ervaring op het snijvlak van proces en ICT
  • Advieswerk binnen profit & zorg/onderwijs

Projecten

  • Invoering van de nieuwe werkplek en de voorbereiding voor de invoering van Epic, het nieuwe EPD van het Radboud UMC

Contactgegevens

Email: pleun@cqp.nl
Telefoon: 06-30 71 95 33

primewire s