Samantha Spiering

‘Focussen op wat werkt’

‘Waarom doen mensen wat ze doen?’ Deze vraag motiveerde me om psychologie te gaan studeren, en houdt me ook als adviseur in verschillende projecten nog bijna dagelijks bezig. In mijn projecten op het vlak van Resourcegroepen, MO/BW of het Sociaal Domein probeer ik het grotere geheel te begrijpen en van bovenaf in te zoomen. Hoe kun je maatwerk leveren in een regelgeving vol protocollen? En hoe zorg je ervoor dat hulpverleners zich vooral kunnen bezig houden met datgene waar ze goed in zijn, namelijk hulp verlenen. Het inrichten van de zorg begint met bepalen hoe wij naar ziekte en gezondheid kijken. Het is zaak daar een gezamenlijk antwoord op te vinden voordat we gaan rennen. In de praktijk zie ik dagelijks fantastische initiatieven van bevlogen mensen voorbijkomen. Die initiatieven hoeven elkaar niet te bijten, integendeel. Wanneer de neuzen dezelfde kant op staan is er zoveel meer mogelijk.

Kick-off zorginitiatieven

Binnen de zorg focus ik me graag op wat écht werkt. Veranderingen kunnen op alle niveau's ontstaan, doel is ze in de verschillende lagen te vertalen en te implementeren. Ik ben gedreven en luister graag naar wat anderen beweegt. Daarbij ben ik niet bang voor kritische vragen of tegenstrijdigheden. Met enthousiaste mensen mooie dingen doen, dat drijft me. Binnen een groep voel ik me op mijn gemak. Het liefst begeleid ik initiatieven die direct van invloed zijn op de zorg, en meteen zichtbaar zijn. 

CQ maakt het verschil

CQ heeft veel kennis in huis. Door onze ervaring kunnen we de zorg snel efficiënter en daarmee doelmatiger maken. Zo blijft er meer tijd over voor wat écht belangrijk is, namelijk de aandacht voor cliënten én elkaar. Door de kennis over bijvoorbeeld de zorgbekostiging, de logistiek, het Sociaal Domein, de GGZ, EPD’s, WvGGZ of door decentralisatie goed en begrijpelijk uit te leggen aan onze opdrachtgevers, scheelt dat veel tijd. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Expertises

  • GGZ
  • WMO
  • Jeugdzorg
  • Verandermanagement

Projecten

  • Gemeente Amsterdam - Pilot toegang Project Huisvesting Kwetsbare Groepen
  • Psycholoog bij zorgboerderij BijBram
  • Resourcegroepen in de Combinatie
  • Eigen regie in het Sociaal Domein

Contactgegevens

Email: samantha@cqp.nl
Telefoon: 06-27 10 73 70 

primewire s